Madding

Sådan bliver du klar til fisketuren

Foråret er i gang, og det er for mange lystfiskere den bedste fiskeperiode på året. Hvad med dig? Er du klar til at komme i gang? Her giver jeg dig nogle tips til at komme i gang med forårsfiskeri efter havørred. Har du blink, spinnere eller fluer? Din madding er noget af det vigtigste. Det er det, du skal lokke fisken til at bide på. Din madding skal helst ligne rigtig føde. En havørred spiser eksempelvis; rejer, børsteorm, fluer og hundestejler.

 

Vejret begynder at blive varmere. Vandet bliver varmere, og det betyder at ørreden efter en langvinter er i rigtig jagthumør.

 

Koldt vand indeholder mere ilt. Ørreder og laks gyder i de kolde måneder. Koldt vand indeholder nemlig mere ilt og ilt er en forudsætning for, at fiskenes æg kan overleve. Når de efter de kolde måneder har gydet, er ørreden godt sulten. Og det kommer dig som lystfisker til gode!

 

Det er nemlig i foråret, at ørreden kommer tæt ind til kysten for at spise. Vil du fange fisk, er det nu du skal være klar til forårsfiskeri efter havørred.

 

Den bedste madding til fisketuren

Der er 1000 teorier om, hvad der virker. Prøv et par forskellige typer og find ud af hvad der virker for dig.

 

På din fiskestang står der, hvilken kastevægt den er beregnet til. Der kunne stå ”kastevægt 8-21 gram”. Det betyder, at stangen er beregnet til madding i den størrelse.

 

Gå efter 14-17 grams madding, så er du godt dækket ind. Vælger du lettere, kan du ikke kaste helt så langt. Vælger du for tungt, går maddingen typisk lavere i vandet og du vil oftere få tang på krogen.

 

Vurder hvor meget madding du vil bruge når du fisker. Det dyreste produkt behøver ikke at være det mest effektive. Du kan sagtens fange fisk med billig madding. Hos Jan og Bos Lystfiskershop, har de billig madding, som fungerer rigtig fint til fisketuren. Det er her, at jeg plejer at købe min madding, og jeg kan klart anbefale at købe jeres madding hos dem.

 

Hvem er Jan og Bos Lystfiskershop?

Jan og Bos Lystfiskershop er en specialbutik for alle som elsker lystfisker, fritid og outdoor. De har måske Danmarks bedste personale til at vejlede omkring deres produkter, men også til at rådgive omkring hvad der kan gøre din fisketur endnu bedre.

 

Jan og Bos Lystfiskershop er en af Danmarks største forhandler af udstyr og de fører bl.a. mærker som: Trespass, Abu, Greys, Berkley, Penn, Shimano og meget mere.

 

Jeg blev positiv overrasket af Jan og Bos Lystfiskershop, da de havde alt til lystfiskeri. Personalet havde styr på alt og deres udvalg af madding var stort. Besøg Jan og Bos Lystfiskershop i Roskilde eller på deres online webshop, og du kan spare en masse penge.

 

Endnu ingen kommentarer

Leave a Reply