Kogende vandhane

Derfor fik jeg en kogende vandhane

Har du nogensinde forsøgt på at regne på, hvor mange timer vi dagligt bruger på at vente på vand der skal koge? Når vi laver varm mad, går der typisk relativt lang tid med at vente på elkedlen. Men med en kogende vandhane behøver vi ikke at vente på kogt vand igen.

 

Jeg købte min kogende vandhane i efteråret 2019 og jeg har aldrig været gladere.

 

Det kan virke som det rene luksus at have en kogende vandhane, men faktisk er der en række fordele ved at investere i en vandhane af den type. Udover bekvemmelighed ved at undgå ventetid, så er der både energimæssige, sikkerhedsmæssige og æstetiske fordele ved at skifte elkedlen ud med en dyrere, men langt mere moderne løsning.

 

Kogt vand på et splitsekund

Der kommer 100 grader varmt vand ud af en vandhane, som har kogende vand indbygget. Du er dermed sikret bakteriefrit vand, som kan tappes direkte fra vandhanen på et splitsekund. Det betyder, at du ikke behøver at eje en elkedel igen, da den kogende vandhane erstatter fuldstændig den funktion, din elkedel har i dag – lyder det ikke for godt til at være sandt?

 

Jeg er glad for at have en kogende vandhane, da det gør hverdagen meget lettere. Med en kogende vandhane får jeg også mere plads i mit køkken, fordi jeg ikke har en elkedel stående mere.

 

Derudover undgår du også vandspild med en kogende vandhane. Når det kogende vand kommer ud af vandhanen, kan du tappe præcis den mængde vand, du har brug for. Hverken mere eller mindre. Du kan tilpasse vandmængden præcis i forhold til, om du skal koge æg, lave en hurtig kop kaffe eller desinficere babysutter.

 

Selvom det er en lille investering at købe en kogende vandhane, er der altså en række håndgribelige fordele ved at kalde sig ejer af en kogende vandhane.

 

Jeg sparer på energien

Jeg drømte om at sætte et mere grønt aftryk på miljøet, så derfor var det oplagt for mig at fjerne de overflødige elektriske apparater, som en elkedel.

 

Når man koger vand i en elkedel, er der typisk en minimumsgrænse for, hvor lidt vand du kan opvarme. Normalvis skal du mindst opvarme en halv liter vand, hvilket kan virke som ren ressourcespild, hvis du kun har brug for en kop kogende vand til din te eller kaffe.

 

Men den omvendte situation kan også sagtens finde sted. At du må opvarme vand af flere omgange, fordi der ikke kan være nok kogende vand i en elkedel til at koge al pastaen til den store middag. Det koster på klimaregnskabet at koge vand på elkedlen, men med en kogende vandhane, kan du få lidt grønnere samvittighed.

 

Børnesikring gør det langt mere sikkert, nå jeg koger vand

Især i børnefamilier er der fokus på sikkerhed i hjemmet. Og det er ikke uden grund, for rigtig mange ulykker sker faktisk i hjemmet.

 

Mange småbørnsforældre har helt sikkert frygtet skoldningsulykker i forbindelse med opvarmning af vand i en elkedel. Men sikkerheden er helt i top, når det kommer til en kogende vandhane fra Aroma Coffe. Det kræver typisk flere bevægelser at åbne for det kogende vand på sådan en vandhane. Det er derfor helt umuligt for små børn at åbne for det varme vand.

 

Og det bedste af det hele er, at du slipper for at have et skrummel af en elkedel stående, hvis du får installeret en kogende vandhane.

 

Jeg kan helt klar anbefale en kogende vandhane fra Aroma Coffee. De har en lækker vandhane i top kvalitet fra mærket Quooker. I kan købe en kogende vandhane på Aromacoffee.dk

 

 

Endnu ingen kommentarer

Leave a Reply